http://anneminmutfakokusu.blogspot.com/ da gördüğüm metabolizma hızlandıran tarifi denediğim bir gündü..Tarife bakarsanız elma, limon, tarçın, karanfil ve karabiber kullanılıyor ve çok işe yarıyor! Neyse, bu karışımı yapmak için 2 elma kullanmıştım üstelik tarçınla aromalanmıştı..Dedim ki bu elmalardan bir elmalı tart yapayım hazır yumuşamışlar da! Internetten bir kaç tarif baktım rastgele, hepsini karıştırdım kafama göre birşeyler uyguladım! 2 elmanın üstüne 1 elma daha rendeledim biraz şeker, tarçın, zencefil...Fena da olmadı hani!!
Malzemeler
Hamur için:
1 yumurta
3/4 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
10-15 adet ceviz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (Ben yaklaşık 2,5 su bardağı kullandım, 3 de olabilir)
İç için:
3 elma
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil (azaltılabilir)
Şeker (tadarak koydum, yaklaşık 1/2 su bardağı)
Üzüm (şişmesi için suda bekletilmiş)
Ceviz
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri çırptıktan sonra yoğurt ve yağ eklenir. Cevizler rondoda un kıvamına getirilir ve eklenir. Un ve kabartma tozu karışımın üzerine elenerek yoğrulur (Ben mikserin hamur yoğurma aparatıyla yaptım:). Hamurun yarıdan biraz azı ayrılır. Kalan kısım merdaneyle açılır, tart kalıbına yerleştirilir, kenarları biraz yükseltilir. Ben tart kalını yerine yuvarlak bir borcamın içine yağlı kağıt yayıp yaptım..Üzerine içi boşaltılır. Kalan hamur kafes şeklinde açılarak elmalı için üstüne yerleştirilebilir ya da biraz dondurulup için üzerine rendelenebilir seçeneklerini gördüm tariflerde..Ben üzerine rendelemeyi tercih ettim. Hatta bu aşamada evde önceki günden kalma ay çöreğinin içini de rendeleyiverdim üzerine:) 180oC'de önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirdim. ırından çıkınca da üzerine pudra şekeri serptim..Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder